Blogglista 2013

Så vad kommer hända under detta år då? Jag har läst en del andra bloggar som försöker sig på att gissa vad som tänkas för nyheter under 2013. Efter en stunds funderande så skapade jag en liten lista på saker som jag tror att mitt bloggande kommer att centrera kring under detta år. Min lista ser ut som följer:

Projektledning (Teknisk, IT)
I min yrkesroll så fokuserar jag en hel del på projektledning och har gjort det under de senaste åren. Det är inte omöjligt att jag kommer jaga certifieringar under detta år, då mycket tyder på det så kommer nog en stor det av mitt bloggande att handla om just detta.

TFS (Team Foundation Server)
En ganska given kandidat. Det finns en hel del nyheter i TFS och eftersom teamet som bygger TFS släpper uppdateringar med kortare intervaller nu så ser jag fram emot att blogga om dessa under året som kommer.

Systemutveckling (C#, .NET)
Enligt en del undersökningar så blev detta språk värdens mest populära under 2012. Eftersom jag i grunden är systemutvecklare och tycker mycket om .NET så kommer jag nog skriva en del kring detta och kanske i samband med ModernUI (Metro) applikationer.

Entreprenörskap
Eftersom jag är uppvuxen i en familj där egenföretagande var normen och har tidigare drivit mitt eget företag så känns det naturligt att ha med detta i mitt bloggande. Kanske är det så att den långsiktiga drömmen är att någon gång återgå till företagandet.

Gruppdynamik, Sociala medier
Ett stort intresse jag ha är just att lära mig mer om hur gruppsamarbete fungerar och hur man kan underlätta för att det skall fungerar smidigare. Vikten av sociala medier ökar kontinuerligt och det är något som jag gärna kommer skriva blogginlägg kring.

Vem kommer då läsa min blogg? För mig så spelar det inte så stor roll vem som läser då jag skriver för mig själv med tanken att det kanske finns något matnyttigt även för andra än mig.

Hur mycket jag kommer att skriva återstår ju att se, men eftersom jag tycker om att skriva och har en hel del jag vill formulera så är det egentligen bara tid och fokus som behövs för att det skall bli en riktigt stor massa under detta år. Hoppas vi alla får ett riktigt gott år 2013.

 

 

Dela med dig...Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone
 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.